IMG_5511-klein.jpeg
Twee sterke CMS systemen

Eenvoudig in beheer

Het CMS

Met een Content Management Systeem (CMS) kun je eenvoudig je website beheren, zonder dat je daar veel technische kennis voor nodig hebt. Je kunt er artikelen mee plaatsen (of in het geval van een webshop: producten), teksten wijzigen en afbeeldingen toevoegen. Daarnaast kun je bij veel CMS systemen plugins en extensies installeren om snel en eenvoudig extra functionaliteiten toe te voegen.

Wilt je weten welk systeem het best bij je organisatie past?  Neem contact op

 

 

 joomlacms

Een CMS kiezen

CMS

Wij werken met twee betrouwbare CMS systemen. Deze kennen wij door en door en daardoor zijn wij ook altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Wij baseren de keuze voor een CMS op de behoeften van de gebruiker. Welke functionaliteiten heeft iemand nodig? Hoeveel ervaring heeft iemand met het beheer van websites? Is er een webshop nodig of niet? Na een intake weten wij welk systeem het beste bij je past.

De twee soorten CMS die wij aanbieden zijn Wordpress en Joomla. Wil je een webshop? Dan kiezen we in veel gevallen voor shopsoftware die we integreren in WordPress of Joomla.

Wordpress

WordPress is oorspronkelijk in 2003 ontwikkeld als blogsysteem. Het open source CMS won snel aan populariteit, vooral door de groei van blogs rond de millenniumwisseling. Inmiddels is WordPress volwassen geworden en door de jaren heen uitgegroeid tot een volwaardig CMS met tal van updates en hoogwaardige plugins. Daarom is WordPress nu ook geschikt voor het maken en beheren van complexe webprojecten.

Het WordPress CMS is gebaseerd op scripttaal PHP en kan zonder licentiekosten op je eigen server worden geïnstalleerd en bediend. Om je te onderscheiden van andere WordPress websites in snelheid en prestatie, raden we aan om je hosting onder te brengen bij een provider die gespecialiseerd is in WordPress.

Joomla

Joomla is een CMS waarmee je websites en krachtige online toepassingen kunt bouwen. Ook Joomla is open source software: het is gratis te gebruiken, en ontwikkelaars over de hele wereld dragen bij aan de verbetering ervan, wat een waarborg is voor de veiligheid. Joomla is een van de populairste Content Management Systemen, waarop inmiddels miljoenen websites zijn gebouwd. Een voordeel van Joomla is dat veel functionaliteiten in de core aanwezig zijn en je dus niet zoals bij Wordpress aangewezen bent op plugins.

De aantrekkingskracht zit vooral in de flexibiliteit die het systeem geschikt maakt voor kleine én grote projecten.  

D1024 34 027 1200

De rol van de webmaster

cms

Het is belangrijk vooraf na te denken wie de website gaat beheren. Is dat één persoon of zijn dat meerdere mensen? Is het een vrijwilliger die nog moet leren met het CMS te werken of is het een professional met ervaring? Afhankelijk van de kennis en ervaring van de beheerder (de ‘webmaster’) kiezen wij welke functionaliteiten wij toegankelijk maken. Het is aan te bevelen dat de webmaster beschikt over basiskennis van teksten opmaken en beeld bewerken, zoals foto’s bijsnijden in formaten die nodig zijn op de website. Uiteraard kunnen wij instructies geven, en als het nodig is de webmastertaken overnemen.

Meer informatie

 

 

Chat met ons

Bezoek ons

Openingstijden

maandag  08:30 - 17:00  
dinsdag 08:30 - 17:00 
woensdag 08:30 - 17:00 
donderdag 08:30 - 17:00 
vrijdag 08:30 - 17:00 
zaterdag gesloten 
zondag gesloten

Contact & route

Keizer Karel webdesign
Keizer Karelplein 32Q
6511 NH  Nijmegen

024-7504306
info@keizerkarel.nl