IMG_5511-klein.jpeg

keuzehulpvrij

Radboud UMC

Radboud UMC
Waar vroeger een arts zelf bepaalde welke behandeling een patiënt zou krijgen, wordt nu de patiënt zelf steeds meer betrokken bij het maken van een passende keuze. Keuzes maken is echter lastig en keuzehulpen helpen daarbij. Een keuzehulp schotelt alle afwegingen gestructureerd voor, zodat de patiënt bewust een goede keuze kan maken. Samen met de Radboud Universiteit hebben we een keuzehulp ontwikkeld voor mensen bij wie de blaas moet worden verwijderd in verband met blaaskanker. Zij moeten in sommige gevallen kiezen tussen een stoma of een vervangblaas. De keuzehulp laat zien wat de voor- en nadelen van iedere keuze zijn en helpt de patiënt een weloverwogen keuze te maken.

 

Kennistest

Omdat je alleen een bewuste keuze kunt maken als je alle benodigde informatie tot je hebt genomen en ook daadwerkelijk hebt begrepen, hebben we een quiz ingebouwd. Met de quiz wordt duidelijk of iemand de informatie uit eerdere stappen van de keuzehulp ook echt heeft begrepen. Wanneer een fout antwoord wordt gegeven, volgt automatisch het goede antwoord. Ook hebben mensen de mogelijkheid een stap terug te gaan en de pagina nog een keer door te lezen.

Afwegingen

 kennistestlinks11

afwegingenrechts2

Afwegingen

Radboud UMC
In de volgende stap van de keuzehulp kan de patiënt met schuifjes aangeven wat wel of niet belangrijk voor hem of haar is. Deze schuifjes kunnen naar links of rechts worden geschoven, waarbij naar links minder belangrijk is, en naar rechts belangrijk. Met deze keuzes wordt zichtbaar waar de patiënt de meeste waarde aan hecht. De afwegingen kunnen onder andere gaan over seksualiteit, gemak, uiterlijk of discipline.

Aantekeningen

Tijdens alle stappen van de keuzehulp kunnen er aantekeningen worden gemaakt wanneer men iets niet goed heeft begrepen of wanneer er nog vragen zijn over een bepaald deel van de keuzehulp. Deze aantekeningen worden automatisch meegenomen in de resultaten van de keuzehulp.  

 

aantekeningennew11

Print uitslag

Radboud UMC
Na afloop van de keuzehulp kunnen de resultaten worden uitgeprint. Hierop staan alle resultaten en eventuele vragen die de betreffende patiënt in het aantekeningenveld heeft genoteerd. De resultaten kunnen vervolgens weer worden meegenomen naar de arts om te bespreken. 

 

print1

Wil je meer informatie over het laten bouwen van een keuzehulp?

 

Contact opnemen

 

Chat met ons

Bezoek ons

Openingstijden

maandag  08:30 - 17:00  
dinsdag 08:30 - 17:00 
woensdag 08:30 - 17:00 
donderdag 08:30 - 17:00 
vrijdag 08:30 - 17:00 
zaterdag gesloten 
zondag gesloten

Contact & route

Keizer Karel webdesign
Keizer Karelplein 32Q
6511 NH  Nijmegen

024-7504306
info@keizerkarel.nl